Treceți la conținutul principal

Ce(tăți) avem!

Mi-am propus acum ceva timp că nu îmi voi petrece vacanțele în țări străine până când nu voi epuiza toate locurile -de văzut- din România. Ultimile vacanțe s-au scurs în zone cu încărcătură istorică. Cetatea Făgărașului e cea din urmă destinație bifată.

Nu am avut în plan ieșirea asta însă, pe ultima sută de metri, m-am gândit că nu vreau să îmi petrec mini-vacanța în vârful patului cu o pungă de chipsuri lângă mine.



La ora 7:00 aproape că nu era nimeni pe străzile Bucureștiului. Am mers ață până pe valea Prahovei acolo unde am avut timp berechet să îmi adun gândurile, să ascult un album de la cap la coadă, să fac poze și să găsesc răspuns la întrebările: “cine suntem?”, “de unde venim?” și “încotro mergem?” că la cetatea Făgărașului s-ar putea să se închidă până ajungem noi.Slavă Domnului că am ajuns cu o oră înainte de închidere. Am plătit cei 7 lei la intrare (noroc că sunt studentă. Altfel, plăteam dublu plus încă un leu) și am pătruns în poveste. Și cum o poveste nu e roz de la bun început .... Din cinci încăperi trei erau închise. Muzeu sărăcăcios, pasaje care duceau spre nicăieri și decor mult prea modern.

Camera Tronului mi-a atras atenția. Două armuri păzeau tronul mult prea fotografiat. Totuși, parcă nu poți să pleci dacă nu faci o poză cu el.



Preț de câteva secunde mi-am imaginat că sunt în mijlocul filmărilor Game of Thrones. Dragonii mai lipseau și eram Mama Dragonilor cap-tăiat.

In fine, m-am dezmeticit repede și la fel de repede s-a încheiat și turul cetății.. Am mai rămas totuși puțin în curtea din centrul cetății. O poartă neagră, înaltă și destul de ascunsă mi-a atras atenția. In spatele ei se deschidea o altă lumea. Lumea pe care o căutam, de fapt, la cetate.


Ruine, trăsuri care cândva au plimbat iubiri, turnuri unde au trăit domnițe și priveliști memorabile. Asta mi-as fi dorit să văd de la bun început la cetate. Sau măcar un indicator să mă anunțe că acolo e trecutul istoric exact așa cum a rămas de-a lungul timpului.

Mergeți și faceți și voi cunoștința cu o parte din istoria noastră. Pentru că, slavă Domnului, ce(tăți) avem!

Galerie foto








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ThingsRoom și Alexandra Drăgoi

Things-room   este prima mea încercare de a-mi aduna gândurile într-un singur loc, real, public și sigur. Altul înafară de mintea mea care tind să cred că este un spațiu de stocare din ce în ce mai nesigur dacă mă refer la multitudinea de idei care sunt acolo și vor să evadeze. Prin urmare, m-am hotărât să scriu aici povești, idei,evenimente, lucruri spectaculoase dar nu atât de mult aduse în atenția publicului, texte despre oameni frumoși care se afirmă ALTFEL dar și portrete sau subiecte sensibile pe care îmi doresc să le împărtășesc cu voi De ce acum? Trei ani mi-am frecat coatele pe băncile facultății, și nu numai atât. Am învățat ce este un subiect interesant, cum să abordez diverse teme și mai ales cum să empatizez cu publicul meu. Am avut multe de spus, aproape la fiecare lucru nou pe care îl auzeam sau îl învățam era aproape imposibil să nu apară comentariul meu. StorageRoom a venit ca o provocare, la propriu, de la oamenii care cred în ideile mele. Am ales ziua de ...

De ce m-am apucat să fac voluntariat?

Voluntariatul nu înseamnă să faci neapărat parte dintr-o asociație ca să ai garanția că faci ceea ce trebuie pentru oamenii mai puțin norocoși!

Eram fericiți și nu știam?

”Eram fericiți, dar nu știam” este noua afirmație care a împânzit rapid internetul. Eram fericiți că puteam să mergem în magazine liniștiți? Că puteam merge la cinema, la competiții sportive, la terase sau în cluburi? Poate că da, sau poate era doar o iluzie a fericirii noastre. Vin și vă intreb: fericirea voastră a constat în lucruri trecătoare? În lucruri lipsite de fond, dar cu o formă atât de atrăgătoare? Dați-mi voie să cred că nu, și că perioada asta pe care o traversăm cu toții acum este una de maximă introspecție. Mulți ne vom da seama acum ce contează cu adevărat pentru trupul si sufletul nostru și ce a fost o simplă amăgire sau o formă de a fugi de lucrurile care, în fond, definesc viața în toate aspectele ei. Mai dați-mi voie și sa cred că perioada asta ne va demonstra că lucrurile de care eram atât de dependeți, au o cu totul altă însemnătate acum. De pildă telefonul. Un device pe care îl foloseam până acum mai mult pentru o oază de liniște, de informații și dive...